Adopteer hond Busia

Adopteer hond Busia

Busia werd in 2019 als zwerfdier van de straten van Lviv gered. De vrijwilligers die Busia opvingen, hadden meteen door dat dit een hond was met grote potentie. Ze was slim, zachtaardig en wilde niets liever dan bij mensen zijn. Een nieuwe therapiehond was gevonden! 

Ons team reisde van de ene kant van Oekraïne naar de andere, om Busia op te zoeken. Ze deden een aantal tests en de slimme hond haalde perfecte scores om therapiehond te worden: de tweede in Oekraïne!

Busia is nu een van de honden in ons AAI-programma (Animal Assisted Intervention). Ze woont bij een van onze collega's en gaat samen met haar naar het werk om te ondersteunen bij therapie.

Busia begon als therapiehond voor kinderen met speciale behoeften. Ze helpt hen bij het leren van letters, nummers kleuren en vormen en is een soort spiegel. Busia en haar eigenaar kunnen zo de psycholoog helpen, door te laten zien wat de kinderen nodig hebben in hun therapie.

Na het uitbreken van de oorlog in Oekraïne, kreeg de vriendelijke Busia een extra taak. Ze helpt bij behandeling en preventie van PTSS (posttraumatische stressstoornis) bij militairen en helpt bij de therapie van kinderen die hun huizen uit moesten wegens de oorlog.


Busia is een bijzondere hond. Ze geeft emotionele steun, zorgt voor ontspanning en vertrouwen, en helpt de therapeut sneller en beter te bepalen wat mensen nodig hebben om écht geholpen te worden..


Jij kan bijdragen aan het indrukwekkende werk van deze speciale hond. Adopteer Busia en steun haar training en verzorging. Help Busia nóg meer mensen te helpen!

Word je adoptieouder van een VIER VOETERS dier? Dan ontvang je:
  • Een persoonlijk VIER VOETERS adoptiecertificaat, met een mooie foto van Busia.
  • Meerdere keren per jaar een speciale nieuwsbrief met een uniek inzichtje in haar leven.

VIER VOETERS legt dierenleed bloot, redt en beschermt dieren. Wereldwijd. Alleen met jouw hulp kunnen we deze geredde dieren de opvang bieden die ze zo verdienen. Met jouw steun draag je bij aan de verzorging en opleiding van Busia.

Adopteer Busia nu


Busia laat zien dat ook zwerfhonden écht een verschil kunnen maken. Als adoptieouder maak jij ook het verschil. Help jij Busia in haar nieuwe leven als therapiehond?

Loading...