Stop samen met VIER VOETERS de illegale puppyhandel!

Stop samen met VIER VOETERS de illegale puppyhandel!

In Europa worden jaarlijks tienduizenden puppy’s geboren in zogenaamde puppyfarms. De omstandigheden zijn verschrikkelijk. De moederhond zit in haar eigen uitwerpselen in een kille kooi en krijgt het ene nest na het andere - met minimale voeding en zorg.

Haar puppy's, meestal ziek, worden op veel te jonge leeftijd weggehaald bij hun moeder. Met vervalste of zonder papieren worden ze op transport gezet door heel Europa. Vaccinaties of andere zorg krijgen ze niet – dat is te duur voor de handelaren.

De zwakke puppy's hebben grote kans op ziektes als parvo, hondenziekte, adeno en meer. Daar kunnen niet alleen de puppy's doodziek van worden en aan sterven, maar ze vormen ook nog een gevaar voor andere dieren en zelfs de volksgezondheid.


De vraag naar puppy's blijft stijgen, de opbrengsten voor deze vreselijke handel groeien ieder jaar. De handel vindt veelal online plaats via advertentiesites. Daarom moet er actie ondernomen worden.

Wat doen wij?

VIER VOETERS wil de aanschaf en verkoop van puppy's veilig maken voor iedereen. We willen het Europese beleid beïnvloeden zodat de handel gereguleerd wordt en slechte handelaren en fokkers makkelijker opgespoord kunnen worden.

Om dit te bereiken, hebben we een modeloplossing ontwikkeld voor de online handel in puppy's. Een manier om elk dier te registreren en de fok- en verkoopgeschiedenis eenvoudig en transparant te achterhalen.

Daarnaast doet VIER VOETERS undercover onderzoek om slechte praktijken aan het licht te brengen, bieden we onze modeloplossing aan advertentiesites aan en geven we potentiële kopers tips waar ze op moeten letten als ze een hondje willen aanschaffen.

Met een donatie help je de illegale praktijken achter de puppyhandel te bestrijden. Jouw geld wordt gebruikt om deze gruwelijke puppyhandel te stoppen. Geef en help ons een einde te maken aan deze puppyfarms!

Help een einde te maken aan de illegale puppyfarms


Roep de illegale puppyhandel een halt toe. Doneer en help!

Loading...