Stop de horror van verre veetransporten

Miljoenen dieren worden elk jaar over enorme afstanden vervoerd. Kalfjes, varkens, paarden, koeien, geiten en schapen: duizenden kilometers zitten ze op elkaar gepakt in een vrachtwagen of op een schip.

Door veel te lange transporttijden en slechte verzorging is de reis een vreselijke lijdensweg. Met als eindbestemming: het slachthuis.  


Onbeschrijflijk leed

De reis van de meeste stierkalfjes begint al veertien dagen na hun geboorte: ze worden bij hun moeder weggehaald en naar andere locaties gebracht om in korte tijd vetgemest te worden. Zonder het daglicht ooit te zien. Vervolgens gaat een deel verder op transport naar bijvoorbeeld Libië. Tijdens de loodzware tocht bezwijken veel kalfjes door stress, pijn, uitdroging of uitputting – nog voordat ze de eindbestemming bereiken. De dieren die het wel redden wacht de slacht, vaak zonder verdoving.

VIER VOETERS wil een einde maken aan deze wrede transporten. Maar dat kunnen we alleen met jouw hulp. Met jouw donatie kunnen we vechten tegen deze dierenmishandeling en de druk op de politiek opvoeren.  

Help mee om deze horror te stoppen!

Strijd mee tegen verre veetransporten


Roep verre veetransporten een halt toe! Met jouw hulp maken we een einde aan het onbeschrijfelijke leed dat miljoenen dieren ieder jaar moeten ondergaan.

Loading...