Noodhulp voor Oekraïne

Noodhulp voor Oekraïne

We maken ons grote zorgen over de oorlog in Oekraïne. Iedere dag hebben we contact met onze collega's die ter plaatse zijn. Hun veiligheid, en die van de geredde beren in onze Oekraïense opvang, zijn van het grootste belang. Daarnaast proberen we, samen met partnerorganisaties, hulp te bieden waar mogelijk.
  • Hulp voor dieren op straat.
  • Noodhulp aan dierentuinen.
  • Reddingsacties om beren in veiligheid te brengen.
  • Mede oprichten van het UPAW platform.
  • Hulp voor vluchtelingen in Oekraïne.

Hulp voor dieren op straat  
VIER VOETERS is al tien jaar met eigen teams actief voor de zwerfdieren in Oekraïne. Sinds begin april heeft het zwerfdierenteam in Oekraïne een gedeelte van hun taken weer opgepakt. We proberen verloren huisdieren te herenigen met hun families en geven voedsel en medische zorg aan zwerfhonden en –katten. Inmiddels zijn al ruim 1.500 zwerfdieren geholpen én al vele kwijtgeraakte huisdieren opgevangen.

Noodhulp aan dierentuinen
Dierentuinen in Oekraïne hadden bijna geen voedsel meer voor hun dieren. Vanuit Nederland en Hongarije hebben we twee keer een grote lading voedsel voor de dieren naar Kiev gebracht, van waar uit het voedsel over dierentuinen in de regio wordt verspreid.

Reddingsacties om beren in veiligheid te brengen
Ons BERENWOUD Domazhyr, gelegen in het westen van Oekraïne, biedt huisvesting aan 34 geredde beren. Tijdens de oorlog hebben we meerdere beren naar ons reservaat gebracht voor tijdelijke of permanente opvang. 

Ons team laat de beren niet in de steek. Ondanks alle dreiging en geweld blijven ze bij de opvang en kunnen de beren ook nu op de best mogelijke zorg rekenen. Het gaat naar omstandigheden goed met iedereen – zowel mens als dier.  


Mede oprichten van het UPAW platform 
In samenwerking met Animal ID en Dogs Trust Worldwide hebben we het  ‘UPAW’ (Ukrainian Pet Association Worldwide) platform opgericht. Hier kunnen asiels in Oekraïne hulpgoederen aanvragen. Sinds de lanceren van het UPAW platform begin maart zijn al 1.000 aanvragen verwerkt en dankzij dit platform hebben ongeveer 50.000 verschillende honden en katten voer gekregen.

Hulp voor vluchtelingen in Oekraïne 
In de Oekraïense stad Vinnytsia gaat ons team met onze therapiehonden twee keer per week naar een vluchtelingenopvang. Daar zijn grote aantallen kinderen die uit bijvoorbeeld Kiev of Marioepol komen en vreselijke dingen hebben gezien. Onze therapiehonden bieden ze afleiding en emotionele steun. 

De dieren hebben ons meer dan ooit nodig. Wij laten ze niet in de steek!  Doneer vandaag en steun ons werk voor Oekraïne en de dieren.

Doneer en help de dieren

VIER VOETERS biedt noodhulp voor Oekraïne. Zo helpen we zwerfdieren en verloren huisdieren die op straat ronddwalen, hebben we meerdere beren in noodreddingsacties in onze eigen opvang ondergebracht en meer. Help mee en maak vandaag nog jouw gift over.

Loading...