Help om de dieren uit Soedan te evacueren


Februari 2024 Fantastisch nieuws: de evacuatie van de dieren uit Soedan is gelukt! Dankzij jouw hulp zijn die dieren nu veilig in één van onze reservaten. We zijn nu hard bezig met de voorbereidingen voor de volgende stap: het overbrengen van 11 leeuwen naar LIONSROCK, ons reservaat voor wilde katten in Zuid-Afrika. Help je mee?

Januari 2024
Afgelopen november heeft VIER VOETERS dieren succesvol geëvacueerd uit een risicovol oorlogsgebied in Khartoem. Dr. Amir Khalil en zijn team brachten de dieren naar een gebied naast Wad Madani, dat op dat moment bekend stond als een veilige haven. Ze droegen de dieren over aan de Soedanese autoriteiten.

Helaas haalde de oorlog ze weer in. Toen we half december hoorden over escalerende conflicten in Wad Madani, wisten we meteen dat we terug moesten keren. Het is altijd ons doel geweest om de dieren naar onze reservaten te brengen. Vanwege de urgentie en lokale risico's, vragen de lokale autoriteiten ons om de dieren zo snel mogelijk het land uit te brengen.

----------------------------------------------------------------------

Een grote groep leeuwen, hyena's en andere wilde katten dreigt te verhongeren. Er is geen voedsel, water of elektriciteit. Als we ze niet snel helpen, zullen de dieren sterven.

Door de humanitaire crisis in Soedan zijn 5,5 miljoen mensen op de vlucht geslagen, maar de dieren in het Sudan Animal Rescue Centre in Al Bageir zijn achtergelaten.

Vanwege onze ruime ervaring met het redden van dieren in oorlogs- en conflictgebieden, werden wij gevraagd de dieren in veiligheid te brengen. Dit kunnen we alleen met jouw steun.

Tot de redding vergoeden wij alle kosten voor het in leven houden van de dieren. Maar de tijd tikt, en we hebben dringend hulp nodig voor deze uitdagende missie. Wij laten de dieren niet in de steek!

Op dit moment is het van het allergrootste belang dat we ze uit het conflictgebied halen en in veiligheid brengen. Help alsjeblieft mee deze dieren te evacueren voordat het te laat is!

Noodsituatie in Soedan

We hebben jouw hulp nodig om meer dan 40 dieren te evacueren uit Soedan.
Loading...