Help geredde beren te herstellen bij Arosa Berenwoud

In de Zwitserse Alpen ligt Arosa Berenwoud: een VIER VOETERS opvang voor geredde beren. In de frisse lucht van de bergen kunnen ze eindelijk genieten van een echt berenleven.  

Helaas leven nog altijd veel beren in vreselijke omstandigheden. Ze worden uitgebuit als vechtberen, dansberen of gehouden als toeristische trekpleisters. Ook in Europa is dit voor veel beren de trieste realiteit.  

VIER VOETERS redt beren en biedt ze een nieuwe kans in een van onze opvanglocaties. Een van die plekken is Arosa Berenwoud in Zwitserland, waar ruimte is voor 5 beren. Dit berenwoud bevindt zich op 2000 meter hoogte, midden in de Alpen, en is maar liefst 3 hectare groot! Een uitgestrekte, groene en bijzonder mooie plek waar misbruikte beren hun gruwelijke verleden achter zich kunnen laten en eindelijk echt beer kunnen zijn.  

De betrokken medewerkers van Arosa Berenwoud zorgen dat de beren zich kunnen ontwikkelen door in te spelen op hun natuurlijke instincten. Zo wordt voedsel iedere dag op nieuwe plekken verstopt en hebben de beren mogelijkheid om te zwemmen, te klimmen en zich te verstoppen. 

Arosa Berenwoud is daarnaast opengesteld voor bezoek. Naar een veilige plek voor de beren, is het tevens ingericht als educatief centrum. Bezoekers leren meer over de bescherming van dieren en natuur. Deze duurzame vorm van toerisme stelt VIER VOETERS in staat om onze werkzaamheden voor een breed publiek open te stellen en nog meer geredde beren te huisvesten. Een echte win-win situatie!  

Steun Arosa Berenwoud met een maandelijkse bijdrage en help geredde beren aan een nieuw, mooi leven in de bergen. 

Help de beren in Arosa BerenwoudMet jouw donatie help je de geredde beren in Arosa Berenwoud weer echt beer te zijn. Ook namens de beren, bedankt voor je steun!

Loading...