Help geredde beren te herstellen bij BERENWOUD Prishtina

BERENWOUD In Kosovo ligt BERENWOUD Prishtina: een VIER VOETERS opvang voor geredde beren. Hier kunnen maar liefst 20 beren worden opgevangen om, vaak na jarenlang misbruik, een waardig berenleven te leiden.  


Helaas leven nog altijd veel beren in vreselijke omstandigheden. Ze worden uitgebuit als vechtberen, dansberen of gehouden als toeristische trekpleisters. Ook in Europa is dit voor veel beren de trieste realiteit.

VIER VOETERS redt beren en biedt ze een nieuwe kans in een van onze opvanglocaties. Een van die plekken is BERENWOUD Prishtina, waar ruimte is voor 20 beren. Dit berenwoud is maar liefst 16 hectare groot! Het gebied wordt ontwikkeld tot een waar paradijs voor geredde beren. Er is plek om lekker te struinen en te rennen, te zwemmen en te badderen. Maar er zijn ook genoeg plekjes waar de beren zich kunnen verstoppen, holen kunnen graven en hun winterrust kunnen houden. 


Het VIER VOETERS team van BERENWOUD Prishtina biedt specialistische zorg en helpt de beren over hun gruwelijke verleden heen te komen. Ook het gedrag van de beren wordt bestudeerd en gedocumenteerd. Zo wordt het herstel van de dieren goed in de gaten gehouden. VIER VOETERS werkt hierbij nauw samen met wetenschappers en universiteiten.

Tot slot is BERENWOUD Prishtina ook opengesteld voor bezoek. Bezoekers kunnen de beren in hun natuurlijke omgeving zien tijdens een wandeling door het bos en leren op diverse informatiepunten meer over deze fascinerende dieren. 

Steun BERENWOUD Prishtina met een maandelijkse bijdrage en help bij de redding, opvang en verzorging van mishandelde beren.

Help de beren in BERENWOUD Prishtina


Met jouw donatie help je de geredde beren in BERENWOUD Prishtina weer echt beer te zijn. Ook namens de beren, bedankt voor je steun!  

Loading...