Help geredde beren herstellen bij DANSBERENPARK Belitsa

Het grootste berenpark van Europa ligt in Bulgarije. Dit VIER VOETERS reservaat draagt de naam DANSBERENPARK Belitsa en betekent een nieuwe start voor tal van geredde beren met een verleden van mishandeling.

Helaas leven nog altijd veel beren in vreselijke omstandigheden. DANSBERENPARK Belitsa is opgezet om voormalige “dansberen” op te vangen. Ondertussen is het ook een veilig nieuw thuis voor beren met een ander droevig verleden, zoals vechtberen en beren die gehouden werden als toeristische trekpleisters. Want voor veel beren in Europa is dit nog altijd de trieste realiteit.  

VIER VOETERS zet alles op alles om beren uit deze situatie te redden. DANSBERENPARK Belitsa is maar liefst 120.000 vierkante meter groot. Hier krijgen geredde beren een omgeving waarin ze hun natuurlijke instincten en gedrag weer kunnen uitleven. Ze kunnen vrij rondlopen, zich uit het zicht onttrekken, hun eigen holen graven, baden of winterrust houden.  

In onze opvang werken gespecialiseerde verzorgers die de beren weer in contact brengen met hun natuurlijke instinct, door iedere beer van individuele zorg te voorzien.   

Ook het gedrag van de beren wordt bestudeerd en gedocumenteerd. Zo wordt het herstel van de dieren goed in de gaten gehouden. VIER VOETERS werkt hierbij nauw samen met wetenschappers en universiteiten. 

Tot slot is DANSBERENPARK Belitsa ook open voor bezoek. Bezoekers kunnen de beren in hun natuurlijke omgeving zien tijdens een wandeling door het bos en leren op diverse informatiepunten meer over deze fascinerende dieren.

Steun DANSBERENPARK Belitsa met een maandelijkse bijdrage en help bij de redding, opvang en verzorging van mishandelde beren.

Steun de beren in DANSBERENPARK Belitsa


Met jouw donatie help je de geredde beren in DANSBERENPARK Belitsa weer echt beer te zijn. Ook namens de beren, bedankt voor je steun!

Loading...