Help orang-oetan-weesjes op Borneo


De orang-oetans in Indonesië worden ernstig bedreigd als gevolg van ontbossing van hun leefgebied. Door de ontbossing worden orang-oetangmoeders steeds vaker geconfronteerd met mensen in hun leefgebied. Deze confrontatie loopt voor deze moeders vaak niet goed af; ze worden gedood en hun kleintjes blijven alleen achter.


VIER VOETERS vangt deze orang-oetangweesjes op in de WOUDSCHOOL op Borneo. Hier worden ze opgevoed door surrogaatmoeders die het opvoedproces van echte orang-oetangmoeders nabootsen. Zo leren de weesjes bijvoorbeeld welk voedsel ze wel kunnen eten en welk voedsel juist niet. Als de orang-oetans alles geleerd hebben en zelfstandig kunnen leven, worden ze weer vrijgelaten in hun natuurlijke leefomgeving: een veilig deel van het oerwoud van Borneo.

We bouwen boomhutten zodat de orang-oetangs gewend raken aan het leven in de bomen. Dit is noodzakelijk om te overleven in het oerwoud. Door gebruik te maken van platformen en kabels kunnen de kunnen de verzorgers ook de hoogte in en dichtbij de orang-oetans blijven, om ze zo de nodige begeleiding te geven. 

Help ons met de verzorging van de orang-oetan-weesjes in de WOUDSCHOOL op Borneo. Met jouw donatie help je een orang-oetang-weesje aan een leven in het wild!

Doneer voor de orang-oetans in onze WOUDSCHOOL

Loading...