Beren als Mitko leiden een afschuwelijk leven

 

Tientallen beren in Europa leven in gevangenschap, misbruikt voor het vermaak van mensen.
Zo ook beer Mitko. Al ruim twintig jaar leeft hij als ‘restaurantbeer’ in Slovenië, moederziel alleen opgesloten achter tralies in een kleine kale kooi.

Om beren als Mitko een beter leven te geven, willen wij ons BERENWOUD Arbesbach in Oostenrijk zo snel mogelijk uitbreiden.

Help alsjeblieft mee en bouw mee aan ons berenreservaat!

Zware mentale en fysieke trauma’s

Mitko mist werkelijk alles wat een beer gelukkig maakt. Hij is vreselijk eenzaam, gestrest en verveeld. Hij heeft last van pijnlijke infecties en versleten klauwen. Hij krijgt geen medische hulp en heeft bovendien onvoldoende beschutting tegen regen, sneeuw of de felle zon. Hij krijgt zelfs niet voldoende drinkwater of goede voeding. Zijn leven in gevangenschap heeft diepe geestelijke én lichamelijke littekens bij hem achtergelaten.  

Uitbreiding BERENWOUD Arbesbach
Wij gunnen beren als Mitko een echt berenleven. Een plek waar zij gras onder de poten kunnen voelen en badderen in het water. Dat kan in ons BERENWOUD Arbesbach. Ze krijgen er een beerwaardig bestaan. Met specialistische zorg, liefdevolle aandacht en een omgeving die hun natuurlijke gedrag stimuleert. Maar ons opvangcentrum heeft onvoldoende ruimte. We weten dat er nog steeds tientallen beren gevangen worden gehouden in onder andere Slovenië, Tsjechië en zelfs heel dichtbij in Frankrijk. Om meer beren te kunnen redden, willen we het BERENWOUD zo snel mogelijk uitbreiden. 

Maak vandaag nog jouw gift over en bouw mee aan een toekomst voor de beren.

Help beren als Mitko

Bouw mee aan BERENWOUD Arbesbach en geef beren in nood een beerwaardig bestaan!
  • met €50 draagt u bij aan speelelementen voor ontspanning en herstel
  • met €125 draagt u bij aan een berenhol
  • met €250 draagt u bij aan een nieuw dierverblijf
Loading...