Help leeuwen aan een beter leven

Nog altijd leven er veel leeuwen in vreselijke omstandigheden. Ze worden gedwongen op te treden in het circus, kwijnen weg in noodlijdende dierentuinen of worden als huisdier gehouden. Ook worden ze opgesloten in een gebied met een kleine omheining om vervolgens afgeschoten te worden voor de sport.

VIER VOETERS redt leeuwen uit deze erbarmelijke situaties. De dieren die we aantreffen zijn vaak in slechte conditie, zowel geestelijk als lichamelijk. Vaak zijn ze jarenlang verwaarloosd. Slechte voeding, gebrek aan medische zorg en soms zelf genetische problemen door inteelt is de treurige realiteit voor veel leeuwen.  

Gelukkig hebben wij de mogelijkheid ze de zorg en het verblijf te bieden dat ze nodig hebben. We redden de leeuwen uit hun uitzichtloze situatie en brengen ze onder in één van onze eigen opvangfaciliteiten:  

  • LIONSROCK Big Cat Sanctuary in Zuid-Afrika
  • TIERART Big Cat Centre in Duitsland  
  • FELIDA Grote-katachtigen-opvang in Nederland

Dan begint het echte werk. Vaak hebben de leeuwen gezondheidsproblemen die we alleen kunnen verlichten met levenslange, specialistische zorg. Die zorg is duur. 


VIER VOETERS biedt die zorg, want álle leeuwen verdienen een tweede kans in het leven. Help je mee om de leeuwen het leven te geven dat ze zo verdienen?   


Maak jij het verschil voor de leeuwen?

Met jouw donatie kunnen we leeuwen redden uit hun trieste situatie en een nieuw leven bieden in een van onze opvanglocaties. Namens de dieren, alvast bedankt! 

Loading...