Update: Vasylyna is veilig!

Hoe het kan dat iemand in Oekraïne een jonge leeuwin in zijn tuin had? Niemand weet het. Wat we wél weten, is dat Vasylyna net een jaar oud was en kon ontsnappen. Het arme dier moet doodsangsten hebben uitgestaan. Ze werd uiteindelijk op straat gevonden, struinend door het puin. 

Leeuwin Vasylyna werd gevonden in de Charkov-regio, op de grens van het gebied waar de oorlog woedt. Het jonge dier kon gelukkig snel naar Wild Animal Rescue gebracht worden, in de buurt van Kiev. Maar Wild Animal Rescue kan haar geen geschikt verblijf bieden. Hun opvang is tijdelijk. Vasylyna is dus nog niet gered.  

VIER VOETERS kan de kleine leeuw redden, maar deze missie is gecompliceerd en ontzettend duur. Toch keren we deze welp niet de rug toe. We moeten haar helpen. In FELIDA Grote-katachtigen-opvang in Friesland hebben we plek voor haar. Ons specialistische team staat klaar om haar op te vangen en alle zorg te geven die ze zo nodig heeft.  

Je moet er toch niet aan denken wat er met Vasylyna kan gebeuren als we haar niet redden? Daarom vragen we om jouw steun! Doneer nu en haal Vasylyna uit Oekraïne!  

In FELIDA wacht niet alleen ons betrokken team op deze jonge leeuwin. Want als we Vasylyna kunnen redden, willen we haar introduceren aan welp Nikola. Hij werd begin 2022 gered uit Montenegro en heeft ongeveer dezelfde leeftijd als Vasylyna. Nikola en Vasylyna delen dezelfde slechte start in het leven. Dankzij jouw bijdrage kunnen ze bij FELIDA straks samen opgroeien, ravotten, stoeien en luieren. 

Geef Vasylyna een nieuw leven!

Vasylyna is inmiddels veilig bij FELIDA Big Cat Sanctuary in Friesland, waar zij de juiste zorg en aandacht krijgt om uit te groeien tot een volwassen leeuwin. Zij zal levenslange zorg nodig hebben in ons opvangcentrum, wil jij Vasylyna steunen met een structurele donatie?
Loading...